SitterFacilities = Ontzorgen

 

Toen Jolijn Heegstra in 2004 naar Amsterdam verhuisde heeft zij haar eerste (bij)baan weer opgepakt, namelijk oppassen. Het viel haar op hoe lastig het voor gezinnen kan zijn om een geschikte oppas te vinden die je kan vertrouwen en die ook volledig aansluit bij het type opvoeding van het gezin. Daarnaast wil ook niet elk gezin zelf een zoektocht starten, met een foto op internet of al direct de oppas in hun privéomgeving ontvangen. Het is voor Nederlandse gezinnen al een uitdaging om een geschikte en betrouwbare oppas te vinden, merkte Jolijn tijdens de periode dat zij werkzaam was in de uitzendbranche, maar voor expats is dit nog veel moeilijker, omdat ze ook al moeten wennen aan de Nederlandse cultuur. Op het moment dat de kinderen naar Nederland komen, kunnen zij alle hulp gebruiken.

Daar raakte Jolijn door geïnspireerd. En het idee om een bureau op te zetten voor werving, selectie en begeleiding van (baby)Sitters was geboren, net als de naam SitterFacilities.

Naast het ontzorgen van de ouder(s) op het kindervlak wilde Jolijn een bredere dienst bieden. Een eigen huishouden draaiende houden in combinatie met werk en allerlei verplichtingen is al een behoorlijke taak, maar daarbij komt nog dat veel gezinnen vinden dat ze te weinig tijd hebben of kunnen besteden aan hun ouder(s) en/of familie.

SitterFacilities biedt in deze situatie ondersteuning door middel van werving, selectie en begeleiding voor een geschikte Sitterbuddy.

Jolijn aan het woord:

“Door ervaring, kennis en specialisme kunnen wij de geschikte Sitter selecteren en kunnen wij begeleiding bieden aan elk gezin, elke cliënt in elke situatie!

Wij zijn breed ingericht, het gaat om het volledig ontzorgen van een gezin: Van het vinden van de beste Sitter, huiswerkbegeleider of hulp bij het organiseren van een kinderfeest, tot het regelen van gezelschap van de eigen ouder(s) en/of familie.”